Naar inhoud

Nieuws

Hoe scoort jouw dak ?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
.
Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen of een zonneboiler ? Dan kan je terecht op de zonnekaart van het Vlaams Energieagentschap.

Via www.energiesparen.be/zonnekaart kun je een eerste inschatting maken of jouw dak ideaal, bruikbaar of niet bruikbaar is voor zonnepanelen of een zonneboiler.  Je kan meteen een raming maken van een eventuele investering met daarbij de geschatte terugverdientijd van de investering.  Personaliseer zeker je de berekening.  Zo krijg je een raming die het best bij jouw persoonlijke situatie aansluit.

Overweeg je om zonnepanelen of een zonneboiler te plaatsen ?  Neem dan contact op met een (RESCert-) installateur.  Die kan een kostprijs berekenen maar ook correcte inschatting maken van de situatie.  De zonnekaart houdt bijv. geen rekening met dakvensters of de stabiliteit van het dak.

Prijzen kunnen ook verschillen.  Vraag daarom bij een aantal installateurs een offerte om een goede prijsvergelijking te maken.  Wil je extra onafhankelijk advies over je project ?  Neem dan contact op met Acasus, het provinciaal steunpunt duurzaam bouwen en verbouwen.

 

Meer info

Datum van het bericht: vrijdag 19 mei 2017
Alle nieuws