Naar inhoud

Nieuws

Wijziging voorwaarden Vlaamse energielening

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
.
Nog tot eind 2018 kan elke inwoner van Gistel, Ichtegem of Oudenburg genieten van de Vlaamse energielening om zijn of haar woning energiezuinig te maken.

Elke particulier (eigenaar, huurder, verhuurder) die energiebesparende maatregelen aan de woning uitvoert kan een energielening aanvragen bij de WVI. Werken die in aanmerking komen zijn het plaatsen van dak-, vloer- of muurisolatie, hoogrendementsbeglazing, een zonneboiler, een warmtepomp,…  De lijst met energiebesparende maatregelen die in aanmerking komen vind je terug via www.vlaanderen.be > energielening.

Vanaf 1 oktober 2017 kun je tot maximaal 15.000 euro ontlenen aan een maximale intrestvoet van 2%.  Er is geen inkomensgrens en wie het financieel moeilijker heeft, kan beroep doen op extra ondersteuning en leent bovendien renteloos. De terugbetalingstermijn van de lening bedraagt 8 jaar.

Vanaf 2019 zullen alleen de prioritaire doelgroep en rechtspersonen nog energieleningen kunnen krijgen bij de Energiehuizen. Vanaf 2020 is de energielening via het Energiehuis er alleen nog voor de prioritaire doelgroep.

Voor meer informatie of een aanvraag kun je terecht bij WVI via t 050 36 71 71 of vlaamseenergielening@wvi.be.

Datum van het bericht: zondag 01 oktober 2017
Alle nieuws