Levenslang wonen

Woningaanpassing

Aanpassingen in een woning kunnen er voor zorgen dat je langer in je eigen woning en vertrouwde omgeving kan blijven wonen: de slaapkamer beneden installeren, rolluiken automatiseren, een traplift installeren, het bad vervangen door een inloopdouche, een aangepaste keuken inrichten, de toegankelijkheid naar en in de woning verbeteren, …

Voor advies kun je terecht bij diverse diensten en organisaties.  Ziekenfondsen en thuiszorgdiensten hebben vaak een ruim aanbod. 

Voor een aantal van deze werken kun je de Vlaamse aanpassingspremie aanvragen.  De Vlaamse aanpassingspremie is een verbouwingspremie voor (inwonende) 65-plussers die een woning in het Vlaamse Gewest willen aanpassen aan de noden van het ouder worden. Hierbij moet voldaan worden aan een aantal voorwaarden. 

Inwoners van gemeente Jabbeke die een Vlaamse aanpassingspremie krijgen, kunnen een aanvullende gemeentelijke aanpassingspremie aanvragen.


Levenslang wonen

Ben je van plan binnenkort te bouwen of te verbouwen? Hou dan nu al rekening met later, want later aanpassen kost meer tijd, geld en energie!

Aanpasbaar en flexibel bouwen, is bouwen voor het leven. In tegenstelling tot woningaanpassing gaat dit ruimer dan de individuele zorgbehoefte van één bewoner. Voldoende brede deuren zorgen voor een goede toegankelijkheid met zowel een kinderwagen als een rolstoel, een extra kamer op het gelijkvloers kan gebruikt worden als speelkamer; daarna als bureau en tenslotte als slaapkamer, …

Voor meer advies kun je terecht

Naar top